03 Οκτωβρίου, 2014

Δωρεάν Web Hosting στη Google...

Γίνεται...

Προσπάθησα να διαμόρφωσω έναν τίτλο στο πνεύμα της εποχής, όσο πιο "πιασάρικό" γίνεται, ώστε να προκαλέσω τον αναγνώστη να μπει στο άρθρο. 

Παρακάτω περιγράφουμε έναν τρόπο αποθήκευσης και διαμοιρασμού (sharing) αρχείων, που μπορεί να χρησιμοποιθεί σαν ένα κομμάτι στο παζλ της Δωρεάν Φιλοξενίας Ιστοσελίδων. 
Δωρεάν Web Hosting που ταυτόχρονα όμως θα είναι :
  • Ανταγωνιστικά αποδοτικό
  • Ταχύτατο & Ασφαλέστατο
  • Λειτουργικό & Αξιόπιστο
  • Φιλικό προς τις Αναζητήσεις ( Search Engine Friendly )
Τη Google την ξέρουμε για τη Μηχανή Αναζήτησης, πιθανόν να έχουμε και Gmail. Αν δεν έχουμε, φτιάχνουμε άμεσα έναν επαγγελματικό/επιχειρισιακό λογαριασμό. Ο λογαριασμός αυτός εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της Google. 

Το Google Drive μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε διαδικτυακά αρκετά Giga-Bytes αρχείων, άρα μπορούμε να ανεβάσουμε εκεί μεγάλα αρχεία περιεχομένου που θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε σε κάποιο website. Αυτό θα γίνει για αυτούσια αρχεία (κειμένου) που μπορεί να κεταβάσει ή να ανοίξει ο χρήστης ξεχωριστά (word, pdf, xps) και όχι για λειτουργικά αρχεία κώδικα ή εικόνων από τα οποία εξαρατάται η εμφάνιση της ιστοσελίδας.

Μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης των αρχείων και κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο αρχείο που θέλουμε να μοιραστούμε, μας δίνονται επιλογές και ένα σύνδεσμος (link) διαμοιρασμού του αρχείου. Θέτουμε τις επιλογές έτσι ώστε οι χρήστες μόνο να μπορούν να δουν το αρχείο και όχι να το πεξεργαστούν. Αντιγράφουμε το σύνδεσμο και τον χρησιμοποιούμε μέσα στο website που κατασκευάζουμε αντικαθιστώντας πιθανούν συνδέσμους που έχει παράγει αυτόματα το όποιο CMS χρησιμοποιούμε (WP, Drupal, Joomla)!
  1. https://drive.google.com/
  2. Install Drive for your computer
    • Select Google Drive folder
  3. Organize you documents
  4. Copy share link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου