17 Νοεμβρίου, 2014

Πώς να "κατεβάσετε" προσωρινά ένα website φτιαγμένο σε WP

Για προγραμματιστές

Με ρώτησε πρόσφατα ένας φίλος που δεν τον πλήρωνε κάποιος πελάτης, πως μπορεί να απενεργοποιήσει ένα website. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να το κάνεις και χωρίς να χαλάσεις την κατασκευή. Εκείνη την ώρα δε μπορούσα να έχω πρόσβαση στα αρχεία (FTP), ούτε στη διαχείριση της φιλοξενίας (cPanel). Επίσης δεν θέλαμε να πειράξουμε τους nameservers στο registrar ' αυτό θα ήταν το επόμενο και πιο μόνιμο στάδιο.

Ήταν μια κατασκευή website με WordPress, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σύστημα χρησιμοποιεί php. Φυσικά, το ίδιο μπορεί να θέλει κάποιος για το δικό του website για διάφορους λόγους. Με την παρακάτω λύση μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις σελίδες που βλέπουν οι επισκέπτες και να συνεχίστε να δουλεύετε στον Πίνακα Διαχείρισης (Dashboard)

Υπάρχει λοιπόν η εντολή 
require('file2.php');
η οποία όταν γραφτεί μέσα σε ένα αρχείο που εκτελείται (π.χ. file1.php), απαιτεί την ενσωμάτωση του αρχείου file2.php, σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Το χαρακτηριστικό αυτής της εντολής και η διαφορά της με την include είναι ότι με τη χρήση της require και στην περίπτωση που δε βρεθεί το αρχείο σταματάει η εκτέλεση του κώδικα php και η παραγωγή HTML, σε εκείνο το σημείο.

Συγκεκριμένα για το WP, εντοπίζουμε το αρχείο header.php μέσα από το
Appearance >> Editor
και στην αρχή του αρχείου προσθέτουμε
<?php   require('payment');   ?>


Αφού δεν υπάρχει το payment, σταματάει να εμφανίζεται οποιαδήποτε σελίδα στο front-end :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου